Értekezés a megszorító intézkedések hatásfokáról

2022. 06. 06. 21:32

A Fidesz nem tud megszorítani. Igazából sose kellett neki, ezért a vakfoltjában van teljesen az, hogy ezt hogyan is kell csinálni. Egyszerűen nem értenek hozzá.

És ez most nagyon komoly következményekkel fog sajnos járni.

A megszorítás ugyanis értelemszerűen akkor tud működni, ha olyan rétegeket érint, akik nem tudnak előle kitérni. Pénzt kell bevasalni, sok pénzt. Ezt nagyjából a bérből és fizetésből élőktől lehet nagy hatásfokkal behajtani, senki mástól. Magyarul: az emberektől.

Kivetnek adót a banki tranzakciókra? Hát, majd készpénzezünk, bankszámlát is megszüntetjük itthon, minek az. Sok sikert a behajtáshoz.

Kivetnek adót a repülőtéri felszállásokra? Majd repülünk Bécsből. Sok sikert a behajtáshoz.

Megduplázzák a cégautóadót? Nagyszerű, úgyis el akartam adni a céges autót, ezt se fogom kifizetni.

Megadóztatják a LIDL-t, aminek árat kell emelnie? Nagyszerű, szerencsére a párkányi LIDL-t ez nem érinti, emiatt ott olcsóbb lesz minden, majd átjárunk oda.

Drágulhat az internet a különadó miatt? Már az US-ben kitapasztaltam, hogy egész jó roaming prepaid e-sim-eket lehet venni a telefonba, hát majd veszek egyet itthonra is. Ezt is elkerültük, pipa.

Egy kis odafigyeléssel az emberek simán el tudnak ugrani az extraadók elől. És akkor nem lesz meg az elvárt bevétel.

A szocik, azok tudták, hogy amikor ekkora a baj, akkor nem lehet lacafacázni: a béreket terhelő adók elől nem lehet elugrani, az egy biztos bevételi forrása a költségvetésnek. Mondjuk emiatt is utálja őket mindenki. Pedig megszorítani tudtak.

Megszorulva lenni is jobb ugyanis, mint csődbe zuhanni.

--