Biankó csekk
2022. 04. 27. 13:06

Az elmúlt hónapok választási kampányában csak az ellenzékről volt szó. Semmit se tudtunk meg arról, hogy győzelme esetén a Fidesz mit is akar pontosan csinálni az országgal, erről egy szó nem hangzott el hónapokon át.

Csak és kizárólag az ellenzék, ellenzéki politikusok elleni lejárató kampány, riogatás, rágalomhadjárat ment a nyilvánosság fősodrában. Szomorú látlelet az országról, hogy csak a zsigeri félelemre, a legalapvetőbb ösztönök szintjére redukált érzelmi kampánnyal itt bizony negyedszerre is teljhatalomhoz lehetett jutni, és senkit nem érdekelt, senki nem kérdezte meg, hogy végülis mi is a Fidesz jövőképe, mi fog történni a következő években, ha nyernek?

Most, hogy ennek köszönhetően újra Fidesz kétharmad van, vagyis az ország választóinak többsége ismét kitöltötte és aláírta a biankó csekket Orbánnak, már jöhet a feketeleves. Matolcsy már belengette, hogy bizony itt növelni kell a fogyasztási adókat, Csányi előadta, hogy meg kell egyezni az EU-val, hogy jöjjenek EU pénzek, máskülönben nagyon rossz világ lesz (más kérdés, hogy az EU és Orbán esélyes, hogy nem fognak tudni kiegyezni). 1700 milliárd forintos költségvetési kiigazításról lehet olvasni, és bizony a rezsicsökkentést is többen temetik már a kormánypárt közeli megmondó emberek közül.

A KSH vért izzad, hogy 10% alatti inflációt és a képviselők fizetését ismét automatikusan megnövelő növekvő átlagbéreket mutasson ki, miközben egy hónap alatt 700 forintról 1000 forintra nőtt például egy doboz vaj ára.

Mindenki vigyázzon magára és a környezetére. Cudar idők jönnek.