Völnernek nincs hiányérzete
2018. 03. 23. 7:09
A Mészáros Lőrinc birtokába került Kemma.hu-n jelent meg egy interjú Völner Pállal, melyben a nyergesújfalui fideszes képviselő tanúbizonyságát adja, mennyire nincsen tisztában Esztergom valódi helyzetével.

Völner azt állítja, hogy rengeteg hely van az esztergomi ipari parkban új cégek bevonzására. Pedig az esztergomi ipari park nagyjából megtelt: már közepes méretű cégeknek sem maradt üres terület: talán egy-egy kisebb helyigényű cég képes még a szabad telkek valamelyikén telephelyet létesíteni. Ami egyébként nem baj. Nem újabb szennyező ipari üzemeket, robotizálható munkaköröket kell a régióba vonzani. Magas hozzáadott értékű mérnöki munkahelyekre, például a mérnöki (IT, K+F) szolgáltató szektor fejlesztésére, és ezt kiszolgálni képes oktatásra van szüksége a régiónak. Ezzel hozhatjuk haza a fiatalokat, ezzel vonzhatunk be értékes embereket, akik emelik a településeink színvonalát.

Arra a kérdésre, hogy milyen terveket nem sikerült megvalósítania Völner azt válaszolja: nincs hiányérzete. Nos, nekünk esztergomiaknak van. Nem is kevés.

Visegrádon már régen megépült az árvízvédelmi gát, tehát még szűkebb lesz a lefolyása a következő árvíznek. Esztergom belvárosa 2013-ban is alig úszta meg: ha idén tavasszal jön az ár, remélem Völner úr is a gáton fogja pakolni a homokzsákot, és nem csak  a kötelező (gyerekeket remélem ezúttal nem masíroztatnak ki biodíszletnek) kampányfotó kedvéért.

Az R11 utat most épp 2022-re ígéri Völner: miért ne tenné, ígérte már 2016-ra is 2014-ben. Azt már nem teszi hozzá, hogy ez az út Bicskével köti össze Esztergomot, vagyis biztosan sokkal gyorsabban fogunk tudni rajta eljutni Tatabányára, de Budapest felé továbbra is Dobogókő felé fog járni az esztergomi. Nyugati M0? M10? M11? Új híd Esztergomnál a Dunán? Még ígéretként sem jelenik meg! Azért Komáromnak, Völner előző körzetének sikerült elintézni a Duna hidat.

Völner szerint minden rendben az egészségügyben, Dorog kifejezetten jól járt (!), hogy a kórházát összevonták az esztergomival - érdekes, én erről az emberektől teljesen más, már-már horrortörténeteket hallok. Stadionféleséget is Dorog kap - az NB2 miatt nyilván inkább rászolgált egy ilyen beruházásra, ha már egyszer a stadionok lesznek azok, amelyek megmentik a magyar fiatalságot a hazának, ahogy az Orbán Viktor álmában szerepel.

Ígér Völner jóbarátjának, a 2014-es választás után Esztergom költségvetéséből 1 millárdot kivonó szintén nyergesújfalui telephelyű Gimesi Sándornak is egyet: a szigeten álló szállodatorzó befejezését. Ez azért nagyszerű hír, mert Gimesi egy interjúban 2014-ben úgy fogalmazott, hogy ezt azonnal megtenné, ha újra fideszes vezetése lenne Esztergomnak. Azután hiába lett, a torzó maradt torzó. 

Völnernek - ha nincs hiányérzete - a Szent István Gimnázium sem hiányzik. Szomorú dolog ez.

Ha ez Völner programja a következő 4 évre, egyvalami biztos: Esztergomnak már ígérni sem tud a Fidesz semmit.